Bejelentés


Jobb agyféltekés rajzolás KREATIVITÁS, ÖNISMERET FEJLESZTÉSE


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Jobb agyféltekés rajzolás


AKCIÓ!

A meghirdetett alaptanfolyamok (gyermek és felnőtt) díja most

 

(Visszavonásig érvényes. Más kedvezménnyel nem vonható össze.)

 

Bővebb információ a következő honlapon található:

www.jobbagyfeltekesrajzolas.info

Kattints a linkre! Balra lent.

 

Következő alaptanfolyamok időpontja (felnőtt és gyermek)

A felnőtt tanfolyamon részt vehet gyermek is,

ill. a gyermek tanfolyamra jöhet felnőtt is.

 

Felnőtt, gyermek és diák tanfolyamok

Szeretnél pár nap alatt megtanulni rajzolni?

Itt a lehetőség!

 


Sokakban él az a tévhit,hogy nem tudnak rajzolni, ügyetlenek. Itt nincs szükség rajztudásra, kézügyességre. A jobb agyféltekés rajztanfolyam során olyan rajztechnikákat sajátítasz el, melynek hatására a kreatív jobb agyféltekédet aktiválod, s ennek segítségével saját önarcképedet is elkészíted. A jobb agyféltekés rajzolás egy négy napos program, melynek célja, hogy szívesen rajzolj, s kibontakozzon a benned lakozó művész. 

A jobb agyféltekés rajzolás kidolgozója Betty Edwards Amerikában élő és dolgozó rajztanár dolgozta ki a jobb agyféltekés rajzolás módszerét. Munkája során rájött, hogy a rajzolás mindenki által megtanulható, vagyis nem veleszületett képesség, hanem alapvető készség, mint az olvasás, a kerékpározás vagy a vezetés. Mindössze átlagos látóérzékre és szem-kéz koordinációra van szükség, azaz ha be tudsz fűzni egy cérnát egy tűbe, vagy el tudsz kapni egy labdát, akkor a jobb agyféltekés rajzolás művészetét is el tudod sajátítani. A hangsúly az észlelőképesség fejlesztésén van. Betty Edwards könyvei hazánkban is megjelentek. 

A bal és a jobb agyfélteke eltérő működését többek között dr. Roger Sperry vizsgálta, akinek munkásságát Nobel-díjjal jutalmazták. Az ő kutatási eredményeire építette fel jobb agyféltekés rajzolás tanfolyamát B. Edwards. Lényege, hogy a külvilágból származó információkat más-más módon dolgozza fel a két agyfélteke. A bal agyfélteke verbálisan, racionálisan, logikusan, a jobb agyfélteke nonverbálisan, vizuálisan, holisztikusan. 

A jobb agyféltekés rajtanfolyam felépítése

A tanfolyam során meghatározott sorrendben tanuljuk a következő részképességeket, amelyek a jobb agyféltekés rajzolás részei.

1. A szélek észlelése
2. A terek észlelése
3. A viszonyok észlelése
4. A fények és az árnyékok észlelése
5. A teljesség észlelése

Sok gyakorlással ezek a részegységek képességgé válnak, így amit látunk, azt le is tudjuk rajzolni. Olyan feladatokat végzünk, amelyeket a jobb agyfélteke szívesen végez, a bal azonban elutasít, mert túl lassúnak, unalmasnak találja. A jobb agyféltekés rajztanfolyam során főleg portrékat készítünk. Ennek oka, hogy az arcokat a jobb agyfélteke ismeri fel.
A négy nap anyaga egymásra épül, ezért szükséges minden rajzot elkészíteni. A tanultak bármikor előhívhatók, akár több éves kihagyás után is ugyanolyan jó rajzokat lehet készíteni. 

A jobb agyféltekés rajzolás pozitív hatása az élet más területein

A rajzkészség elsajátítása mellett egy új látásmóddal is gazdagodsz. Új és jobb megoldásokat keresel a régiek helyett.Kreativitásod, intuiciód, önbizalmad erősödik. Figyelmed, koncentrációd javul. Könnyebben hozol döntéseket.Segít harmóniában élni önmagaddal és másokkal.


 

A jobb agyféltekés rajztanfolyam elvégzését ajánlom mindazoknak, akik szeretnék mindkét agyféltekéjüket egyaránt használni, kreativitásukat fejleszteni.

A
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!